Ofte stillede spørgsmål

Hvor ofte skal jeg komme til gynækolog?
Svaret er; man henvises via sin egen læge, hvis der er symptomer fra underlivet

Intet tyder på, at gynækologisk rutine undersøgelse forebygger sygdom i underlivet.

Dog kan forebygges for kræft i livmoderhalsen ved screeningsundersøgelse. Denne undersøgelse modtager kvinder i Danmark invitation til  hvert 3. år fra de fylder 23 år til de fylder 50 år. Herefter er det hvert 5. år indtil sidste invitation, som kommer ved alder mellem 60 og 64 år.
Screeningsundersøgelsen foretages oftest hos egen læge.
I denne sammenhæng er der anledning til samtale om gynækologiske problemstillinger og egen læge vurderer, om der er behov for henvisning til speciallæge.

Derudover anbefales det,  at man går til sin læge, hvis man oplever forandringer fra underlivet ( f.eks. smerter, blødningsuregelmæssigheder, vandladningsproblemer). Egen læge vurderer, om det er anledning til henvisning.

Hvor længe gælder min henvisning?

En henvisning gælder til den problemstilling, man er henvist for og maximalt 6 besøg. Oftest kan problemet dog behandles ved  et eller to besøg og henvisningen afsluttes, når man ikke har flere planlagte besøg.

Kan jeg blive patient hos dig fremover?

En henvisning til gynækolog kan benyttes hos enhver gynækolog i Danmark, og man er derfor ikke i den forstand patient hos een bestemt gynækolog, som man er hos sin praktiserende læge.
Man kan frit vælge  speciallæge, hver gang man har fået ny henvisning hos sin læge.

Der ligger dog bestemt en fordel i at opsøge den samme speciallæge for begge parter ved at man er bekendt med problemstillinger fra tidligere og at man ved om man føler sig tryg og “kemien passer”. Man er derfor naturligvis velkommen, hvis man har følt sig tilpas til at vælge at kontakte vores klinik igen ved kommende lejlighed.